28 Temmuz 2006

Yegnigv biy meyndil alagbilivmiym shhh?

Amerika'ya donmeden su dislerime bir baktirayim da orada binlerce dolar kaptirmayayim dedim, annemin discisine gittim. Aslinda hicbir agri-sizim ya da sikayetim de yoktu. 25 yasina dek sadece tek bir dolgum vardi agzimda ve bununla gurur duyuyordum ama artik o gunler mazide kaldi. Gecen carsamba gunku gorusmemizde doktor hanim 7 dolgu mujdesi verdi ama aciklayayim; simdi bu doktorun curuk dedigi seyler kucuk bir nokta gibi sadece ama dedigine gore ampul curukmus bunlar yani girisleri ufak ama disin icinde ferah 3 oda bi salon havasi yaratanlardan. Simdi bunlardan 5i ampul curukmus, diger biri benim eski yadigar gumus dolgum. Onu cikaricak yerine yenisini yapicakmis, neymis onun zamani gecmismis. Halbuki gumus bu, parlat gene kullan ne var yani. Bir de onun yanindakinde de curuk olabilirmis golgesi gozukuyormus. Golgesi gozukuyor ne demek anlamadim pek ama ha 6 olmus, ha 7 dedim kafa salladim.

Dis rontgenimi cektiler 360 derecelik, matrix film cekimleri gibi. Rontgeni cekerken ceneni suraya daya sonra da dilini tum dislerini kaplayacak sekilde hafifce isir ve disari cikar diyorlar, tam oturdugunuz yerin karsisina da ayna koymuslar ki hasta gorebilsin dili disarida ne kadar sebek olabildigini.

Bugun tekrar gittim, sordum kac tanesini bugun yapicaz diye

-E sen yorulana dek yapariz iste

Bak seen, bir de gaza getiriyor aklinca dedim icimden, yani o kadar cok kaziyip dolgu yapicam ki artik yorulucan dur yapma yeter diye bagircaksina getiriyor lafi, ben tam "gerektiginde 10 kaplan gucunde olabilirim, ben yorulmam" diyecekken agzima salya emiciyi dayadi.

Doktor hanim tam bir takim calismasi yaparak bu salya emicinin tum kontrolunu bana verdi operasyon sirasinda. Bu salya emici ucunda hortum bulunan bir alet, bu hortumdan vakumlu hava ile salyamizi emiyor, salya emmesinin sebebi de dolgu yapilacak yerin kuru olmasi gerekliymis yoksa tutmazmis bu dolgu. Emdikleri o kadar salya nereye gidiyor, bunlarla ne yapiliyor merak ettim ama soramadim.

Salya emicinin yaninda bir de su puskurten bir cihaz var onu da seviyorum ben (sakin emdigi salyayi geri puskurtuyor olmasin), sevmediklerim ise her turlu doner bicakli olanlari. Hele biri tam iskence makinasi, yavas yavas donuyor tirtiklarini bile hissediyorsunuz artik. Bir tane de garip lazer gibi bir alet var koca baslikli, isikli cafcafli birsey, tam dolguyu yapmadan once kullaniyor onu, uzerindeki isigi sonene dek dise dayali bekletiyor. Ben ona "partikul hizlandiricili hidrojen tabancasi" adini verdim, islevini bilmesem bile sadece gorunumu ile bu ismi hakediyor bence.

Neyse ben hep dolgu yapilirken ellerimle koltuk dayama yerlerine siki sikiya tutunacagimi hayal etmistim ama boyle olunca bir elimde salya emici diger elimde tukuruk temizleme mendilimle kalakaldim. O zavalli mendilde o kadar islandi ki civik civik oldu, doktor hanimda halden anlar yeni bir mendil kendi teklif eder diye bekliyorum ama o anda cingeneligi tuttu heralde. O sirada yeni bir mendil istedim ama uyusturucunun da etkisiyle sanirim bunu "Quasimodo'in 'bana su verdi'" aksaniyla soyledim;

-Yegnigv biy meyndil alagbilivmiym shhh

Bu agzin uyusmasi cok garip bir his, insanin psikolojisini bile degistiriyor. Mesela bende bu sefer uyusturucuyu fazla kacirdiklari icin alt dudagimda uyustu, hem de ne uyusma... Ben uyusturucunun etkisi gecene dek kendimi bu afrikali seksi dudakli kadin gibi hissettim, eve donerken etrafa dolgun dudaklarimla hava attim. Doktor hanim uyardi dudagin uyustu sakin isirma hissetmezsin diye (toparlayamiyorum ki isirabileyim) Bir de ne kadar uyustuguna ornek vermek icin "kessem hissetmezsin" dedi yuzunde garip bir gulumseme ile ("bak elimdesin istesem keserim ruhun duymaz ama buyukluk bende kalsin gulumsemesi" adini koydum ben bu gulumsemeye)

Aslinda bu discide cani yanmiyor insanin ama siniri feci bozuluyor, o bir saat icinde en kotu an doktor hanim elinde o doner baslikli aletle dislerimi oyarken agzimdan firlayan kucucuk dis parcalarini gorup yanik kokusunu duydugum andi. Iste o an kendi kendime Mert bunlari dusunme aklina guzel seyler getir, yedigin onca tatli ve dondurmayi dusun dediysem de ise yaramadi. Bir de dislerime haksizlik etmis gibi hissettim, sonucta bir agri ya da sizi yaptiklari yoktu ama ben gene de onlari ispiyonlayip disciye geldim. Neyse sonuc olarak 4u bitti 3u de haftaya kaldi artik.

Kategori: kisisel_

15 yorum:

  1. Yeni bir ıslak mendil alabilir miyim olayını insan hayal edince kopuyo ya hehhe:-)))))ama böyle dediğime bakma beni de bekleyen dört dolgu var sallıyorum bayadır.Yazın iyi oldu,ne yapılacağını öğrenmiş oldum biraz.İtiraf ediyorum ben dişçiden ve bilumum alet hırdavattan korkuyorummmmmm:-(((

    YanıtlaSil
  2. Dis konusunda ben de bir seyler yazsam senin gibi olurdu herhalde :) Her Turkiye'ye gidiste bir hafta disci koltugundan kalkamazsin. 3 yil onceki gidisimde ben 2 hafta cakili kaldim cunku 4 disi protez yapti. Yani dolgu filan alistim onlara bir sey ifade etmiyor ama olan disinin kesilmesi var ya Mert o pek oyle eglenceli bir sey degil. Bundan onceki discim (su andaki discim tarafindan insaatci olarak cagrilir) dolgulari yuksek yaptigi icin dislerin de zyaiflamasina sebebiyet vermis. O soyledigin genis alette bildigim kadari ile isinla dolgunun sertlesmesini sagliyor. Ha bir de discinin karsisinda kurulan sali pazarina o uyusturulmus agizla gidip alisveris yapmayi dene. Hic bir pazarci seni anlamiyor mesela :))

    YanıtlaSil
  3. Ay gozumden yas geldi okurken :) Quasimodo'ya bittim :))) Bu discilerin ortak ozelligi galiba tam sen bir sey soyleyecekken agzina bir sey sokusturmalari. Bir de cevap bekler gibi muhabbet edince sana da igih migih gibi abuk sesler cikarmak dusuyor. Gecmis olsun simdiden, butun curuklerin icin...

    YanıtlaSil
  4. benim tanıdığım çok iyi bir dişçi var..keşke buna gitseydin :)) sonuç kökten çözüm...

    YanıtlaSil
  5. Ben de burda seninle ayni anda disci olayina girmisken yazdiklarin hissettiklerin pek bir tanidik geldi...Cok guldum okurken, eline saglik:) Gecmis olsun,..

    YanıtlaSil
  6. doktor bana, ortopondist olan, uyuşturucu iğne yapayım mı? demişti. ben de, istemiyorum, ihtiyaç olduğunda haber veririm demiştim. çürük çok derinde değil diye.. sonra doktorun gözleri dönmüştü: "acı duyma eşiğin ne kadar yüksek" diye.. ben acı hissedene dek dolgu bitmişti.. peki niye ağlıyorum ben şimdi? çürüğüm bile yokken hem?

    o uyşturucuyu şimdi alsam, tam zonklayan yerine beynimin.. hmm, olmaz mı?

    YanıtlaSil
  7. mertt aklima ne geldi:) o dolgu yapilirken uyuyan bir insan taniyorum:) hem de cok yakindan! gercek:)))

    YanıtlaSil
  8. allahım okurken tüylerim diken diken oldu, benim çocuklğum o dişçi sandalyelerinde geçti son 5 senedir de inatla gitmiyorum, zira gitsem çıkamıycam biliyorum. çok geçmiş olsun, o aletlerin sesi kulağımdan gitmiyo, offf çok fena oldum...

    YanıtlaSil
  9. mert msnde bu konu hakkında o kadar konuştuk buraya yazmaya üşendim ama anladın sen :)

    geçmiş olsun tekrar :)

    YanıtlaSil
  10. :))))
    salya emicinin sooradan ağzımıza su olarak dönceeini hiç düşünmemiştim.ay çok ii yaa..

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun... 32 diş üst sınırına rağmen 20ye yakın dolgum var, diş minem zayıfmış. Dolgu aşamasında kaldığın için şükret derim, kanal tedavisinden sonra kulağım ve burnum uyuşmuştu. 20 yaş dişi çektirme işlemini ise bilinçaltımın karanlıklarına gömdüm. Dişçiler uyuşturup uyuşturup konuşturmayı seviyo, benimki tekerleme söyletir mesela.

    YanıtlaSil
  12. @kelebeginpullari: ah bugun 2 tane dolguyu da yaptirdim, yarin son bir seans kaldi sonra bitiyor cilem. Bende disci korku degil de stres yaratiyor.

    @ycurl: Bende bir keresinde kanal tedavisi gormustum, kirik bir disim vardi onun uzerine porselen yapildi, iste o zaman gercekten aci vardi.

    @yesilerik: :) tesekkurler az kaldi

    @eyesan: verdigin linkte bir iki hata vardi ama duzeltip resmi gorebildim :) gercekten kokten cozum olurdu.

    @gokhan: tesekkurler

    @tvfkylmz: tesekkurler

    @aqua: :)

    @elif: tesekkurler, size de kolay gelsin

    @lula: bende diycektim zaten hic uyusturucu vermesen bile kessen acitamazsin canimi diye ama hadi bu seferlik sirf o istiyor diye uyusturdum :) Dunyevi gecici seyler icin bu kadar uzulmemek lazim, bak dislerimiz biz oldukten sonra bile kaliyor :)

    @burcuk: sakin bayilmis olmasin?

    @bonafide: :) tesekkurler, genelde cok antibiyotik kullanan cocuklarin disleri sorunlu oluyordu sanirim, antibiyotik zayiflatiyordu

    @wanadoo: :) tesekkurler

    @pnar: ahah bir baska koplo teorimde salya emicinin diger ucuna bir damacanin baglanmis olmasi ek gelir kazanmak amaciyla :P

    @deryik: ahah 32'de 20, bence diger 12sini hic beklemeden hepsini porselen yaptir ileride de sorun cikartmazlar :P Cok gecmis olsun sana, ben cogu tekerlemeyi agzim uyusuk degilken bile soyliyemiyorum :)

    YanıtlaSil