17 Ekim 2006

Skype kisitlamasi

Gecen gunlerde universitem kampus ici internet baglantisinda Skype kullanimini yasaklamaya calisti. Sebep olarak da guvenlik, okul ile ilgisiz yuksek kapasite internet kullanimini one surdu. Kaliforniya'da Skype su anda 2 universitede yasaklanmis durumda, ne var ki universitede hem ogrencilerden hem de egitmenlerden yuksek bir tepki aldigi icin bu yasagi kaldirmak zorunda kaldilar. Aslinda yasagin kaldirilmasinda Skype sirketinin yeni sahibi Ebay'in ana burosunun okuldan hemen 10 dakika mesafe uzakta olmasi da etkili oldu, Ebay'den gelen bir kac yetkili ile gorusuldukten sonra sanirim guvenlik sorunlarini ortadan kaldirmayi basardilar.

Bu da boyle bir hadiseydi iste, yarin ki vizeme calismamak icin bugun 3 tane blog yazmayi basardim, hergun vizem olsun Deryik hanimi bile gecerim :)

3 yorum:

  1. skype'la sabahlayan biri olarak uzaklarda bir yerde yasaklanması ihtimali bile bi an için gerdi beni.. bırr.. (vize dönemi üretkenliğini yakında uygulamalı göstericem, kapışırız artık :P)

    YanıtlaSil
  2. sinavlarinda basarilar-skpye'siz bir hayat dusunemiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. @deryik: skype'i bende hem bilgisayarimda hem de cep telefonumda kullaniyorum, gerci bence gtalk'in ses kalitesi daha iyi ama skype kadar ozelligi yok gtalk'in ne yazik ki.

    @salincakta iki kisi: cok tesekkurler, Voip gercekten onu cok acik bir alan :)

    YanıtlaSil