22 Nisan 2011

Uçan dairenin duvarına Kur'an asmak


Nasıl bir hayal gücüdür bu... İmla hataları olmasa kurgu bir karakter dersin. Haberin ve yorumun orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.

10 yorum:

  1. "kayinad" yutsun seni :P Birol Bey...

    YanıtlaSil
  2. hay ben sizin yazacağınız blogun. hep dini karalamak işiniz gücünüz. bu yazının neresi komik bilmem ama sizin mühürlenmiş kalbinizi, sevimsiz hedefsiz yaşama amaçlarınızı ve ölürkenki bakışlarınızı çok iyi bilirim. bazen düşünüyorum 1000 yıldır islama hizmet etmiş milletin torunları yoksa biz değil miyiz diye

    YanıtlaSil
  3. @asmanagalanardan:
    1) Dini karalayan bir yazı yok burada, dini karalayanlar varsa, komik duruma düşürenler varsa haberlere bu tip yorumlar yazanlardır

    2) Bu yazıda size hiçbir şey komik gelmeyebilir ama komik gelenlere de hoşgörü göstereceksin, çünkü sen hani 1000 yıldır islama hizmet etmiş milletin torunusun ya, işte hizmet ettiğin, inandığın o dinin temel dayanaklarından biri de hoşgörüdür.

    3) Mühürlenmiş kalpler, hedefsiz yaşama amaçları, ölürkenki bakışlar... Bunlar içinde kin ve nefret taşıyan birinin sözleri gibi, sevgi ve anlayış değil. Lütfen dinimizin gerçekten öğütlediği kavramları daha iyi anlamaya çalışın.

    YanıtlaSil
  4. Herşeye at gözlüğü ile bakmaya devam...
    adam bal gibi kurgu be. bi google yazda gör adını. ekşisözlükte olay olmuş adam. pehhh

    YanıtlaSil
  5. kardeşim adam tiye almış... ciddiye almak da bize yakışmaz ama güzel bir komedi olmuş... başarılı bir kardeşimiz olduğu besbelli... buradan bu müslümanlar da ne kadar saf anlayışı devşirmek daha komik olur tabi ki...

    YanıtlaSil
  6. bu yorumu yazan adamın iq'su 5 yaşındaki çocuklarla aynı bence. rehabilite edilmesi lazım böyle hayalgücü için.

    YanıtlaSil
  7. Din tözsel konumu itibariyle bireyi çocuk ve muhtaç halde bırakır. Çocuk kalmak elbette o kadar kötü biirşey olmayabilir; şu şartla, hegel, Tarih Felsefesi'nde bir Mısırlı rahibin, Yunanlıların sonsuza dek çocuk kalacaklarını söylediğini yazar. Ama tin Yunan örneğinde özgürdür ve çocukluk bir seçimdir/özgürlüğü bir getirisidir. Ancak din örneğinde kişi özgür değildir/olamaz ve çocukluğu da bir seçim ama bir yan etkidir. Din elbette uğraşılması ve mümkünse ortadan hemen kaldırılması gereken bir sorundur. Ama eğer örneğin, MS-13 çetesi üyelerini insan öldürmekten, sakatlamaktan, tecavüzden, hırsızlıktan, zorlukla geçinen esnaftan haraç almaktan vs. alıkoyan şey İsa'nın İncil'de geçen, ''sağ yanağınıza vurana sol yanağınızı dönün'' sözleri ise din en azından evrimin alt basamağında sıkışıp kalmışlar için hala bir dönüşüm pınarıdır. İronik bir biçimde din bu noktada evrime yardımcı olur. Birol Merdaneci'nin bu yorumu ise, dinin en tehlikeli hali olan milliyetçi/dinciliğin somut bir göstergesi. Din eğer ki evrensel ise Türkü, Japonu'da olamaz. Ama öte yandan gülüp geçmek/absürd internet edebiyatı olarak görmek akıl sağlığımız için en hayırlısı olacaktır.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok bilgili ve kültürlüymüş(!). Bu kadar dindar bir görünüm sergilemesine rağmen Kur'an ı hiç okumadığı ortada. Eğer okusa idi, kitapta uzaylıların varlıklarından söz edildiğini görürdü.

    YanıtlaSil
  9. asmanagalanardan 'a yazmış olduğun cevaba yüzde yüz katılıyorum...

    beni gülümsetti paylaşımın içn teşekkürler:)

    YanıtlaSil