22 Nisan 2011

"Zaman"e gazeteciliği

Zaman gazetesi bugün internet sitesinde yayınlanan gündem başlıklarından biri olan ve buradan ulaşılabilecek haberin başlığı:

Büyük puntolarla " Öldürülen teröristlerin okuduğu kitap"

Teröristler Hanefi Avcı'nın "Haliç'te yaşayan simonlar" kitabını okuyorlarmış.

Ha bu arada teröristler çıkan çatışmada öldürülmüş, şu silahlar bulunmuş, teröristlerin planları şunlarmış, jandarma şöyle başarılı bir operasyon yapmış, şöyle yakalanmışlar vs... bunlar başlık olacak kadar önemli değil.

Önemli olan kitap, o kitabı teröristler okuyor. Teröristin başucu kitabı hatta belki de terörist olmasına teşvik eden o yegane kitap. Mesaj bu.

Peki ya teröristin üzerinden Kur'an çıksaydı ? "Yerse aynı manşeti koy"...

13 yorum:

  1. Eğer Kur'an çıksaydı elbette herhangi birşey yazılmayacaktı.
    "Teröristin başucu kitabı hatta belki de terörist olmasına teşvik eden o yegane kitap" bu sizin yargınız.
    Haberden ne anlıyorsunuz o sizi bağlar.Hala davası devam eden, ve üzerinde kuvvetli suç şüphesi bulunan birsinin kitabını okumaları haber değeri taşır elbette.Zaman gazeteside bunu yapmıştır.

    YanıtlaSil
  2. @adsız: Peki iki teröristin ölmesi, birinin canlı yakalanması, amaçları, nasıl yakalandıkları, neyi amaçladıkları başlık olacak kadar "haber değeri" taşımıyor da okudukları kitap tüm bunlardan daha mı fazla haber değeri taşıyor? Yapmayın allah aşkına, gidin kendinizi başka yerde kandırın, kimseyi burada aptal yerine koymayın.

    YanıtlaSil
  3. Hanefi Avcı'nın yazdıkları Zaman gazetesi ve taraftarlarını o kadar rahatsız etmiş ki her olaydan Haliç'te yaşayan simonları kitabını >>>> karalama ve kötüleme mesajı çıkarma gereği hissediyorlar, böyle tarafsızlık böyle gazetecilik Türkiye'de tutmaz,kandıramazlar artık milleti...

    Nedendir bilinmez ama üzerinde kuvvetli suçtan bahsettiğiniz şey hükümetin ve topluluğun (ya da artık ne deniyorsa)yaptıklarını açığa çıkarmaktan başka birşey değil...

    YanıtlaSil
  4. BU KULLANDINIZ ŞABLONUN ADI NEDİR BENDE BU ŞABLONU KULLANMAK İSTİYORUM

    YanıtlaSil
  5. Teröristler okuduğu için bizim okumamamızı faln mı öğütlemeye çalıştılar acaba.. :D

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir blog oluşturmuşsunuz.Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  7. Kuran okuyor olsalardı dağda olmazlardı zaten. onun için boş laflara gerek yok. Ha sende okusan arada bi iyi olur bence...

    YanıtlaSil
  8. zaman' ın savunucusu falan değilim ama belirtmek isterim ki duyguarınız mantığınızın önüne geçmiş. Bir gazeteyi karalayayım derken mantıksız bir şekilde açıklama yapmışsınız. En basitinden demişsiniz ki "Ha bu arada teröristler çıkan çatışmada öldürülmüş, şu silahlar bulunmuş, teröristlerin planları şunlarmış, jandarma şöyle başarılı bir operasyon yapmış, şöyle yakalanmışlar vs... bunlar başlık olacak kadar önemli değil." tabiki bir teröristte silah çıkacak haber değeri taşıyan şey teröristte silah çıkması değil; teröristin hangi kitabı okuduğu ne yediği ne içtiği, ideolojisi vs. gibi şeylerdir. Bununla birlikte; demişsiniz ki ya Kuran çıksaydı?
    Bu da haber olurdu fakat bu demek değildir ki Terörist ideolojisini Kurandan alıyor çünkü biliyoruz ki Kuran'da cana kıymak yasaklanmıştır. Hanefi avcının kitabında ne yazıyor bilmem ama bu kitabın teröristler tarafından okunması emin olun bir haber değeri taşıyor.

    YanıtlaSil
  9. @adsız: Terörist olsun ya da olmasın bir insan ölüyorsa ve bu kişinin ölümünden ziyade okuduğu kitap ön plana çıkarılıyorsa ortada ne haber kalır ne de insanlık. Teröristdir ölür, haber başlığı olacak bir değeri yok mu diyorsunuz? Bir insan ölüyor ya, ne zaman bu kadar acımasız oldu bu toplum? Bu konuda duygum mantığımın önüne geçtiyse kusura bakmayın ben hala insan kalanlardanım.

    YanıtlaSil
  10. eğer kuran çıksaydı bu defa da cumhuriyet'de posta milliyetde haber olurdu kabul edelim tarafsız gazetecilik diye bişey yoktur zaman gazetesine kızmak da yersizdir imamın ordusundan sonra hanefi avcıyı kötüleyecek heşeyi haber yaparlar :)

    YanıtlaSil
  11. Bir Samanyolu TV haberinde şunları duymuştum; o sıralar 2. Cumhuriyet mitinglerinin yapılacağı konuşuluyordu ve haber sunucusu şunları söylüyordu,''polisin bu mitinge katılacakları kamerayla tespit edeceğini de hatırlatalım!''

    Aynı anda hem muhafazakar ve hem de özgürlükçü olunamaz ve bu gazete ve televizyonları da buna kanıttır. Daha hala, benzeri kurt/maymun/goril/koyun vs. sürülerinde görülen ümmetçilik/kayıtsız şartsız teslimiyetçilik zihnine sahip ve adı şu veya bu olan birinin ağzından çıkan sözlere göre hareket eden bir zihniyettir bu. Bu kafanın demokrasisi 1600 küsur yıl önceki sınırlara altgüdümlüdür. Bu manşette şaşırtmamalıdır aslında.

    YanıtlaSil
  12. Dağda ne kitabı adamlar kitapmmı okuyorlarmış

    Tv İzle,Canlı Tv İzle
    www.seyretsende.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. güzel paylaşım teşekkürler

    YanıtlaSil