12 Nisan 2007

Blogger artık tamamiyle türkçe

Yeni farkettim Blogger artık tamamiyle türkçe desteğine kavuşmuş, bakalım Wordpress, Blogcu tarzı servisler ile rekabeti nasıl etkileyecek bu gelişme... Bir de Blogger bloglara sınırsız fotoğraf ekleme hizmeti sunuyor, Youtube ve Google Video gibi servisleri de var... Peki neden hala Blogger içinden direkt olarak video yükleme opsiyonu sunmuyor?

11 yorum:

  1. çok iyi bir haber. artık, yeni gelişmeleri de gelir, kesin.

    YanıtlaSil
  2. bu bloggerdan gerçekten sıkıldım blogumda son yazdığım yazımın yarısı gitmiş.önceden de beni spam blog ilan etmişti gerçi sonra özür diledi.
    yeni sitem için wordpress'e doğru kayıyorum.
    ama türkçe olması elbette süfer :)

    YanıtlaSil
  3. ı love blogger sağolsun bizi barındırıyor ücretsiz =)

    YanıtlaSil
  4. Ücretsiz barındırıyor ama sonunda bize sürpriz yapmasınlar sakın.
    Milyar dolarlık işlerin acısını nasıl çıkaracaklar?
    Bilemiyorum tabii.Kötümser olabilirm.
    ...
    Bu arada "dikkatimi yeni çekti,"açık kaynaklı yaşam"dan kasıt ne acaba sayın Ulaş?

    YanıtlaSil
  5. @gozluk abi: evet umarim, wordpress kalitesine ulasir umarim yakinda :)

    @wanadoo: o spam ilan etmesi olayini birkac kisiden daha duydum, bloggerin insanlar icin boyle onemli bir seyi otomatik bir mantiga baglayip iftira atar gibi spam damgasi yapistirmasi bence onlar icin oldukca kotu bir reklam oldu, spam bloglardan kurtulmak isterken goz cikardilar... Wordpress'e gectiginde haber ver baglantini guncellerim hemen :)

    @yengec: evet benim bloggerin en sevdigim yani ucretsiz olmasi zaten :)

    @cenkunal: google'in gucu hergun katlanarak artiyor ve benim de hep icimde bir kurt var acaba bu adamlar bunu ileride kotuye kullanir mi diye... Umarim oylebirsey hic olmaz ama her zaman tek bir guclu tekeldense rekabetin ve alternatiflerimizin oldugu bir ortami tercih ederim sahsen ben :) Milyar dolarlik islerin acisini reklamverenler fazlasiyla karsiliyor bunun disinda zaten :)

    Acik kaynakli yasamdan kastima gelince, ben yeni bir sey ogrendigimde, kendimi gelistirecek birsey ogrendigimde bunu paylasmak isterim cevremdekilerle, boylelikle cevremdekiler de kendilerini gelistirebilir ve onlar da bana benim bilmedigim seyleri ogretip/gosterebilirler. Bunun disinda duygularimi, anlik dusuncelerimi bile paylasma taraftariyim cunku bunlarin hepsi bir surectir ve bunlari okuyan insanlarin bu sureci tanimasina yardimci olur sonucta hepimiz insaniz ve benzer sureclerden geciyoruz. Paylasmak istemedigim sey hak verirsiniz ki ozel yasantim ama tabii ki hayati paylastigim ailemin, arkadaslarimin resimlerini paylasmakta da sakinca gormuyorum cunku bence bunar da bir insani tanimak konusunda buyuk ipucu veren seyler. Kisacasi seffafliktan ve paylasimdan yanayim diyebiliriz ama dedigim gibi ozel yasantinin bunun disinda tutulmasini savunuyorum.

    YanıtlaSil
  6. selam alakasız olacak ama turk blog yazarlari gitmis ya da degismis. dun aksamdan beri haber alamıyorum sayfamdan!

    YanıtlaSil
  7. @rehav@: sanirim o sirada Turk blog yazarlarinin kurulu oldugu Ning sunucularinda bir sorun vardi, su anda sorun cozulmus gibi gozukuyor.

    YanıtlaSil
  8. evet haklısın. şimdi baktım düzelmiş.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. @rehav@: rica ederim :)

    YanıtlaSil
  10. mert ben seni bir süredir izliyorum. Ve açıkcası çok akıllı bir adam olduğunu düşünüyorum. Hani böyle işyerine eleman olarak alınası( gözün arkada kalmadan), kız verilesi bir adamsın gibi geliyor. Sabırlı ve kararlı olduğun ve işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığında yazı tarzından anlaşıyor. Seni takip etmemin en önemli nedenlerinden bir süre benim amerika da gitmek istediğim okulun yani University of Berkeley bulunduğu yerde yaşıyor olmandı. Eminim okulu görmüşsündür, nasıl bir yer? öğrencileri, atmosferi etc.? biraz anlatırsan çok sevinirim. aslında msn adresimi de yazmak istiyorum ama senin kontrolunden geçmeden yayınlanıyorsa commentler afişe olmak da istemiyorum. nasıl yapıcaz şuan bi fikrim yok.şimdiden çok saol:)

    YanıtlaSil
  11. @anonim: iltifatlariniz icin cok tesekkurler, University of Berkeley'deydim ben zaten son donem, bu konuda sana yardimci olabilirim, iletisim kismindaki gmail adresime bir eposta atarsan konusabiliriz.

    YanıtlaSil