13 Şubat 2006

Vietnamli kiz neden gitti? Seni ozleyecegiz Karamel (kopegin adi)

Vietnamli kiz bizim apartmana tasinali bir hafta olmustu. Daha tasinmadan zaten kizla konusmustuk, herkes kendi yemegini yapacak, kendi yemek malzemesini alir, kendi tabagini kendi yikar, ortada hicbir yayinti birakmaz diye, kiz da tamam kabul demisti.

Neyse ilk gun tasindiktan sonra biz yemek yapmistik, nezaketen kiza da yer misin diye sorduk, kiz da olur dedi, yemegini yedi cok guzel kalkti masadan, bulasiklarini masada birakti. Neyse ilk gun dedik. Daha sonra 2. gunde nezaketen sorduk yer misin diye ama bekliyoruz ki utanir "yok sagolun ben kendi yemegimi yaparim" der, kiz gene cok guzel yiyip kalkti masadan. Biz de sorduk "ya bulasiklarini yikar misin" falan diye, bu sefer yikadi biz diyince. 3.gun gene ayni sey, bir de bu o gun eve geldi agliyor, sinir krizi falan geciriyor. "Bulasiklari yikayamiyacagim cok kotu hissediyorum bu gece" dedi. Hadi peki ama 4. gun hala bizim yemeklerden yiyor, turk marketi bulmusuz aylardan sonra buyuk bir zevkle 5$'a icinde 3-5 tane yaprak sarmasi bulunan konserve almisiz, kizimiz bunu cok guzel sormadan dolaptan alip alip yiyor. Sonra kiz tabi bulasik yikamadigi icin temiz tabak bulamiyor, benim kendi tabaklarimi yikayip ayirdigim bir goz var, o gozden alip kullaniyor, ben yikiyorum kiz kullaniyor sonra da ortada birakiyor gene.

Sonra bir de kopek hadisesi var, kizin kopegi cok sevimli aslinda ama kiz kopegi hic disari cikarmiyor neredeyse, kopek de haliyle eve kakasini yapiyor afedersiniz. Kiza dedik bunu biz temizlemeyiz diye, kiz temizledi sonra da kopegi cezalandiriyor kapinin onune koyup orada bekleterek, kopek de disarida havliyor haliyle sogukta, komsular kesin rahatsiz oluyordur. Hem zaten sen kopegi hic disari cikarmiyosun ki hayvan ne yapsin... Sonralari genelde Sina gezdirdi kopegi zaten, o zaman eve hicbir sey yapmadi.

Birde geceleri sabaha kadar (abartmiyorum) telefonla konusuyor, bir de oyle uyuz bir ses tonu var ki, bagira bagira ingilizce bildigi 2-3 kalibi dondurup kullaniyor "oh my gosh" "you know what" gibi... Burada cep telefonlarinda aksam 7'den sonra istedigin kadar bedavaya konus gibi promosyonlar var o yuzden para derdi de olmadan susmadan konusuyor, o kizla bu kadar saat bos muhabbet konusacak adamlar da varmis bunu da ogrendik. Kiz bir de telefonda arkadaslarina ev arkadaslarim cok iyi ya hicbir seyi bana yaptirmiyorlar, otel gibi burasi diyordu.

En sonunda Sina ile karar verdik, 4 ay bu kiz cekilmez, sonradan bizim kira kontratini incelerken baktik ki evde onceden ev sahibinden izin almadan hayvan beslemek yasakmis, tamam dedik bahanemizde hazir. Kiza gosterdik kontrati dedik ki biz gidip konusalim ev sahibiyle izin almaya calisalim. Ertesi gun de sokaga ciktik bos bos dolandik disarida eve geldik kiza "ya konustuk ev sahibiyle sadece korlere eslik eden kopeklere izin veriliyormus kusura bakma" dedik. Biz senin parani da geri verelim sen baska yer ara diye.

Neyse sonucta kiz craigslist'den baska bir yer buldu, gecen gun de tasindi yeni evine. Kizi ozler miyiz? Hayir ama kopegi ozleyecegiz, alismistik cok. Aslinda "apartmanda kopekler kalabiliyormus ama Vietnamlilara izin vermiyolar" diyecektik de biraz irkcilik olurdu heralde :P

Hmm unutmadan iyi bir haber daha, Zeren tekrar yanimiza tasiniyor. Onumuzdeki 4 ayda San Jose'de kalacak gibi gozukuyor. Sanirim hersey eski haline donmeye basliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder