2 Ocak 2007

Eski insanlar

Eski kitaplari okudukca, filmleri seyrettikce sanki o zamanin insanlari birbirlerini sevdikleri icin evleniyorlarmis ve ihtiyac duyduklarinda sevisiyorlarmis. Simdilerde ise insanlar sevismeyi sevdikleri icin sevisiyorlar ve ihtiyac duyduklarinda evleniyorlar gibi geliyor bana. Nasil bu kadar degistik?

Not: fotograf Sunrise: A song of two humans adli filmden.

8 yorum:

  1. Siz de öylesiniz ne yazık...

    Bence o filmlerdeki bu sevgi görüntülerini ararsın ama nerdee? Etrafına bakarsın böyle sevecek biri yok..Bulamazsın..(Tabii seveceğin de ..)
    Aslında ne bitti biliyor musun? Saygı bitti...Birbirini seven insanlar arasında saygı kalmayınca,herşey dozunu aşınca sevgi de kalmıyor..
    Peki bir insanın sürekli o doğru kişiyi bulmaya çalışmasına ne demeli ?
    Yok öyle biri yok..
    Sevdiğin zaman doğru kişi O'dur.

    Ama ben hala O kişiyi arıyorum.O da yok...
    Babam görmesin bunları..:)

    Neyse bayramın ve yeni yılın kutlu olsun demek için gelmiştim.Neler saçmaladım.
    Kendine iyi bakk...

    YanıtlaSil
  2. bence degisim iyi oldu.

    eskiden cogu insan sevdikleri icin degil mecbur hissetikleri icin evleniyordu. bu yuzden filmlerdeki ask hikayeleri bu kadar etkileyici ve gercek ustu guzellikteydi.

    sevismek de genelde gorev gibiydi. evliligin cinselligi yasamaya kosulan bir sart olmasi da bu gorev duygusunu besleyen bir durum bence.

    bu arada sevismek ile 'yalin halde seks'i karistirmamak gerek. hayatini gecirecegin insanla sevisemedigini gormek buyuk bir hayal kirikligi olmaz mi?

    YanıtlaSil
  3. O kadar çok olumsuz düşünem vardı ki evlilik hakkında evliliğe hiç inanmazdım. Ama kendimi aşık olduğum insanla evlenmiş buldum. Hayatı boyunca evleneceğini hiç aklından bile geçirmemiş biriyle :)Benim gibi. İlişkiler birbirine benzeyebilir ama her ilişki özel. En zor kısım aşık olacağın kişiyi bulmak.
    İyi şanslar...

    YanıtlaSil
  4. ben de evlilige inanmayan gruba dustum..biz de degismisiz..
    Yalnizliktan oldu galiba bunlarin hepsi..

    YanıtlaSil
  5. Hala kadınlar için her ikisi de sevdiğin insanla güzel..

    YanıtlaSil
  6. eger dedigin gibiyse ben geri donuyorum...
    ama dur yaa. seviyorsan seviyorsundur zaten ne fark eder ki?
    sevgiden de ihtiyactan da olsa hatta sevismeyi sevdiklerinden de olsa farketmez gibi geldi:(

    YanıtlaSil
  7. Onceden severek diiL de aiLeLerin bir nevi dayatmaSiyLa evLiLikLer oLuomu$.. oyLe ya da gunumuzdeki gibi farketmez.. evLiLik her haLukarda zor bi kurum. Sevgi, a$k da karma$ik.. :)

    ~Serra

    YanıtlaSil
  8. Genel not: gelismis ulkelerin cogunda evlilik oranlari gittikce dusmekte, bununla birlikte nufus olarak da bir azalma soz konusu. Aile ortaminin cocugun gelisimi icin cok onemli oldugu bir cok sosyolog ve psikolog tarafindan tekrarlaniyor. Yazimda belirttigim "ihtiyac duydugumuzda evleniyoruz" sozu ile artik yaslandigini hissettigi icin evlenen (veya daha kotusu maddi destek bulmak icin evlenen) kisileri dusunmustum sanirim cok acik olamamisim. Sevismeyi ise sekse olan aclik olarak dusunmustum yazimda.

    @ece: bunu dusunup yazdigima gore bende oyle olabilirim evet.Ne olursa olsun ben evlilige ve gercek sevgiye inaniyorum, bunu ararken yalniz basima yaslanirsam da ne yapalim cunku kendimi obur turlu de rahat hissedemem zaten. Biraz sabredersek ve yapici olursak bir gun herkes aradigi kisiyi bulabilir bence. Bu arada senin de bayramin ve yeni yilin kutlu olsun.

    @yok ki: degisim zorla evlenen kesim icin iyi olmus olabilir belki ama bazi seyleri de basitlestirdigini dusunuyorum bazen. Iste bu degisim sanki sevismeyi de sekse dondurdu sadece.

    @meltem sozer: eheh benim aslinda hic olumsuz dusuncem yok evlilik hakkinda, umarim bende senin kadar sansli olabilirim ask konusunda :)

    @tugce: yalnizlik biraz hevesini kiriyor insanin ama sanirim sabirli olmak gerek :)

    @asortik krep: evet sanirim ama erkeklerin biraz kafasini karistiriyor sanirim

    @elma+z: sevgi ve ihtiyac kavramlari kafamda cok uyusmuyor benim, biri oldu mu digeri anlamini kaybediyor (sevdigin biri varsa baska bir seye ihtiyac duymazsin, beni sirf ihtiyaci oldugu icin seven birini ben artik sevemem gibi)

    @serra yilmaz: evet aile dayatmasi hala yasaniyor cogu kisiye ne yazik ki. Bir de soyle bir bakis acisi var; insanlar gunumuzde o kadar kolay birbirlerinden vazgecip unutuyorlar ki, sanki hic doyuma ulasmayacak gibiler, sanki herkes dahaiyisini ariyor. Evlilik oldugunda ise sanki en ufak kavgada ayrilmaz insanlar gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil