21 Ocak 2007

Ogrenmek ve bilmek

O kadar cok sey ogrenmemize ragmen bazen hala hic bir seyi bilemiyoruz.

Dusunce ozgurlugunun gerekliligini ogrensek bile dusunceleri yuzunden daha hala kac kisinin olecegini bilemiyoruz mesela.

6 yorum:

  1. kesinlikle haklısın mert'çim.. Böyle bir ülke de yaşadığımız sürece de bilemeyeceğiz çoğu şeyi hatta bildiğimiz halde bilmemezlikten getirileceğiz şu an ki gibi.....

    YanıtlaSil
  2. Dusunce ozgurlugune saygiyi, hosgoruyu belki de devlet ilkokul mufredatina sokmali, bir sekilde bu konunun ustune gitmeli bence yoksa her 3 senede bir biri olucek bu yuzden.

    YanıtlaSil
  3. aslında okullarda öğretilmesi de yetersiz. çünkü sonra sonra beyinleri yıkanan çocuklar da oluyor. en iyi çözüm hangisi bilmiyorum. belki en kötüsü de bu. yani tam bir çözüm olmaması. sanki.

    YanıtlaSil
  4. aslınsa kesinlikle bu işin eğitimle çözüleceğine eminim çünkü henç yaşta tarihin ne olduğunu bilen insanlar ve gençler ileride yapılan yorumlara daha mantıklı tepkiler verebilecek kafadan dolma sözlerle yönlendirilemeyeceklerdir.Fakat bu cinayet de de olduğu gibi eğitimini yarıda bırakmış olan bir gencin tarihinden yaşananlardan haberi olmayan bir gencin Hrant Dink'in ne savunduğundan nasıl haberi olabilir ki?

    YanıtlaSil
  5. hihim.. ;(
    inSanlarda acaip bi nefret var, ama bu ya$Larinda onnari vazgecirmek cok zor. Daha kucuk ya$ta egitiLmeye ba$LasaLar bu konuda beLki de bu kadar zarar gormicek kimSe.

    ~Serra

    p.S. uzun zamandir eSkisi gibi yorum birakamiorum, kusura bakma mert. Ama tum yazdikLarini okuorum, merak etme.. ;)

    YanıtlaSil
  6. @aylak abakus: okullarda egitim onemli bence ama once egitim metodlari da gelistirilmeli ve ogrencilere acik fikirli olmayi asilamalari gerekmekte bence

    @pnarnet: Okuldan ayrilan ogrenci cevresindeki olumsuz kisi/etkilere maruz kaliyor bir de, bu bakimdan da okul egitiminin onemi var bence

    @serra yilmaz: hem erken yastan egitilmeli hem de basibos birakilmamalilar bence, bu arada yorumun icin cok tesekkurler, ne zaman vakit bulursan o zaman birakabilirsin hic onemli degil, bende uzun suredir diger gunlukleri okumayi aksatiyorum zaten :)

    YanıtlaSil