30 Eylül 2004

Merhaba Dünya



ilk yazilan keyboard inputu buymus, inanilmaz korkutucu degilmi? bilgisayarlarin dünyaya ilk ayak basisi yada konusabilmesi gibi bisey. Sanki "merhaba dünya biz dostuz" gibi. Direkt kuskuya kapiliyosun tabi, biri yolda yürürken sana merhaba dünya dese neler düsünürsün o kisi hakkinda. Demek o zamanki mühendis arkadas ilk keyboardi yapana dek siyirmis kendini soyutlamis dünyadan, monitörde inputu gorunce de sevinip beni de araniza alin edasiyla merhaba dünya yazmis heralde. Iddiali bi laf bide yani, neyseee...



Ya da manageri ilk tanitimi yaparken gazetecilere, soole cici sevimli, dostca bisey yaz demistir. Saatlerce calismaktan sosyal olarak coküntüde olan muhendisin aklina da anca bu laf gelmis.

Gelecekte bi ayaklanma olursa bunu muhendisler cikaricak hakli olarak bundan eminim....

Sen o kadar sene daha zor olan seyleri yap, deli hocalarla ugras, hicbi sosyal hayatin olmadan gecsin üniversite hayatin sonra yeni mezun lavuk bi isletme mezunu sana sunu sööle yap bööle yap desin ve sirf bunu yapiyor diye senden fazla maas alsin.. Bu bi yere kadar surer. İleride ellerinde "Hello World" yazılı pankartları açan, kızgın mühendisler görürseniz sasirmayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder