6 Haziran 2006

Hayvanlar alemi

Bizim bahcenin orada catidaki suyu bahceye akitmak icin olan o zincirlerden var (bir adlari vardir elbet ama ben zincirlikuyu diyorum onlara) Bu zincirlerden akan su etrafa sicramasin diye bahceye bir kup gommustuk, kupun dibinde ise cakil taslari var. Neyse bir Kirpi Bey yanlislikla o kupun icine dusmus gecenlerde resimden de gorulecegi uzere ve cikamiyordu.

Kurekle yaptigim bir kurtarma operasyonu ile (bu kirpiler kendilerini pek sevdirmiyorlar o yuzden ellerimle kurtarmaktan cekindim acikcasi) Kirpi Bey bizim bahce duvarinin yanindaki vahsi hayata geri dondu. Aslinda Kirpi Bey'i annemler daha once de ailesiyle birlikte bizim bahcede gezerlerken gormuslerdi. Kendisini gene bekleriz. Asagida kirpi Bey'in kurtuldaktan sonra vahsi hayata karismasini izleyebilirsiniz.

kirpi
Video sent by mertulas


Basarili gecen kurtarma operasyonundan sonra Discovery Channel'daki kahraman doga koruyucusu endami ile ellerimi yikamak uzere banyoya girdigimde dehset verici bir gercek ile karsi karsiya geldim. Pembe sabun yenmisti. (beyaz olana dokunulmamisti) Buradan uc sonuc cikiyordu;
  1. Fareler renk koru degiller
  2. Fare pembe rengi sectigine gore buyuk ihtimalle disi
  3. Banyomda fare teroru devam etmekte
Hikayeyi en bastan anlatmak gerekirse, farelerin banyomdaki ilk kesfi bundan bir ay onceye dek uzaniyor. Anlatilanlara gore annemler ben daha Istanbul'a donmeden once bizim evde onemli misafirler agirliyorlar, aksam yemegi yeniyor sonra da bahce de cay iciliyor. Buraya kadar hersey normal, misafir bey lavaboya gitmek icin izin istiyor ve annemlerde bahce katindaki en yakin banyoya, benim banyoma yonlediriyorlar kendisini. Misafir bey iceride takribi olarak 30 saniye kaldiktan sonra heyecanla (buyuk bir heyecanla) banyodan disari atiyor kendisini. Bahceden "Hayirdir insallah" bakislarinin kendisine yonlendirildigini farkedince pantolonunu yukari cekiyor ve bahceye donup "banyonuzda fare oldugunu biliyor muydunuz" diye soruyor. Karisinin bir anlik kucumseyici bakisini hissedip "hem de kedi kadar" diye ekliyor. Anlattigina gore yaninda bir de yavrusu varmis. (hatta sekiz on kisilermis cevresini sarmislar peh peh)

Bu olaydan sonra annem ertesi gun bocek/fare avcisi amcalari eve cagirmis ama amcalar bu banyoda hicbir delik yok girse girse klozetten girmistir yorumunu getirmis ve ilaclama yapilmasina ragmen farenin olusune de rastlanmamis.

Simdi banyolar bana gore huzur bulunan ender yerlerden biridir, gunluk hayatin stresinden uzaklasabileceginiz steril ortamlardir. Ne var ki klozette otururken her an alttan bir farenin yumusak etlerinizi kemirebilecegi suphesi bu huzuru bozabiliyor. Ozellikle farelerin hic hissettirmeden tukurukleriyle uyusturarak kemirebildiklerini dusununce bir daha nasil slip mayo giyebilirim boyle birsey olursa diye huzursuz oldum haliyle.

Bu huzursuzlugumu anneme acikladigimda annem ertesi gun mukemmele yakin bir icatla geldi eve. Simdi bu plastik aparati klozete yerlestirince sadece tek yonden gecise/akisa izin veriyormus. Biz farelerden korunmak icin iceriden disari yone dogru gecis opsiyonunu ayarladik. Ne var ki tecrube ile sabittir bu mukemmel icat iki yonde de gecis vermedi sifonu defalarca cekmemize ragmen. Sonrasinda cirkin bir operasyonla bu "mukemmel" icatlari kullanimdan kaldirdik. (operasyon detaylarini vermiycem israr etmeyin)

Bende bu durumda kontrolu ele almaya karar verdim, onceden edindigim bilgilere gore bu fareler daha once sabun kemirmisler, bende ortaya yere yem olarak biri beyaz biri pembe iki sabun biraktim ve bugun itibariyle sabunlardan pembe olani afiyetle yenmisti. (burada "farelerin tercih ettigi marka" gibi bir reklam olmasin diye sabunlarin markasini aciklamak istemiyorum.)

Anneme dedim ki;

-Anne bu fareler olmemis hani bocek avcisi amca 6 ay buradan bisey cikmaz demisti
-Nerden biliyosun olmediklerini?
-Pembe sabunumu yemisler
-Onlarin yedigine emin misin?
-Sen temizlikci kadindan mi suphelendin?

Simdi bu durumda sportmen bir cozumum var; bizim bahceye dadanan bir sokak kedisi var, surekli hamakta, koltuklarda yatip tuy yapiyor etrafi maconun(kopegim) kor olmasindan yuz bularak. Hic calismadan yan gelip yatiyor, hak etmesi gerekir di mi? Ben gene banyoda ortaya bi sabun koyucam pembesinden hatta ustunde kasar eritcem, kediyi de yakalayip banyoya kapaticam suyunu falan koyup. Bunlari bir gun yalniz birakayim dar alanda kisa paslasmalar yapsinlar, gunun galibi sabunu ve hamakta uyuma hakkini kazansin. Adil bir oyun dilemiyorum, cilginca kediyi destekliyorum. Fare 1e 5 veriyor bahislerinizi yorum alanina yatirin.

Kategori: kisisel_

1 yorum:

  1. Kirpiler hakkında küçük bir not vereyim: Yemeklerini seçer, pis bir şeyi yemezler bu yüzden de temiz hayvanlardır. Kirpi yiyenlerin dediğine göre de oldukça lezzetlilermiş. Yakaladıktan sonra serbest bırakmanın yanında yeni bir çözüm önerisi:)) Hatta belki Burcuk bize özel soslu bir kirpi kızartma bile hazırlayabilir:)

    YanıtlaSil