14 Şubat 2007

Hayat ve akis frekansi

"Hayat sonsuz frame rate'dir (akis frekansi) ve eksik veya fazladan algilanan bir frame rate bile dunya algimizi tamamiyle degistirebilir."
Behnan & Mert

Not 1: frame rate'in turkce tercumesini bulamadim, hatta turkcemize boyle bir kavram girmemis de olabilir bu yuzden bu kelime yerine belki turkce olarak; "Akis frekansi" terimi kullanilabilir diye dusundum.

Not 2: Ortalama bir insan gozu saniyede sadece 24 kare yakalayabilir, yani genel olarak insan gozunun algilayabilecegi akis frekansi 24'tur diyebiliriz.

Not 3: Gorsel olarak akis frekansi digerlerinden daha yuksek olan insanlarin genelde gorsel refleksleri de daha hizli olmaktadir.

9 yorum:

  1. saçların uzamış.ve arkanda, masada bir paket var.sigara paketi gibi...

    YanıtlaSil
  2. cok hos bi cumle bence.. tam benim alisilmadik cumlelerim gibi olmus, siradanlasmadan cok sey soylemis :D
    anonymousu okuduktan sonra resme daha dikkatli baktim.. bence saclarin boyle daha iyi olmus :D

    YanıtlaSil
  3. Hmmm anladım sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. hayata farklı bakışla bakmak dedikleri şey, buna benziyor olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Duyusal algilarin, dünya(!) algimizi farklilastirdigi dogru, ve kesinlikle katiliyorum..
    (algi bu: genetik yapisal, dis cevre kaynakli(gecmis, ogrenilen vs)

    -Bir kör neler düsünüyor acaba?

    Ama insan göz örneginde akis frekansinin yapidan kaynaklanan bir cesitliligini pek düsünemiyorum. Daha dogrusu böyle genetik cesitliligi var mi bilmiyorum.. Doktor kardese bir sormam lazim...

    YanıtlaSil
  6. Burada kullanıldığı ya da algıladığım anlamıyla Truth yani Hakikat'ın ne olduğu bilinemez. Hakikat bir okyanus olsa, insan testi olur, hacmi kadar su alır içine. Sonsuzluğu bilinemese de, hak veriyorum, saniyede 24 kareden ya da testinin alabileceğinden çok daha fazlasıdır.

    Aslında, denir ki hakikat akmaz, durur. Aktığını zaman kavrayışıyla tecrübe eden insandır. O da kendi imkanlarıyla algılar akışı. Sanki hakikatten topladığı parçalar birikir de ona akış oluyormuş gibi görünür. Derin uykudan uyanan insanın kendine gelmesi zaman alır. O zaman zarfında, YouTube videosu bekler gibi hakikatin içine doluşunu seyredebilir.

    YanıtlaSil
  7. cümle süper olmuş... belki de bazılarının hayat felsefesi bile olabilir :)

    YanıtlaSil
  8. pardon.bu işe yeni başladım sayılmaz ama hala sag taraftaki nesneleri nasıl yapıldıgı konusunda fikrim yok.özellikle fotograflarımı bende koymak istiyorum flickr 'den ama yapamıyorum.acaba nasıl oluyor?muslehiddinoglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. bende bu bilgilendirmeyi taktire şayan buldum die belirtmek istiyorum.

    YanıtlaSil