12 Eylül 2007

Bir arkadaşı kaybetmek


Berkeley'de Coop'ta kalırken çok yakın bir arkadaşım vardı, Coop'a ilk taşındığında elinde koca bavullarla gelmişti onları odasına taşımasına yardım etmiştim. Güney Afrikalı çok nazik bir kızdı, sürekli güler yüzlü ve enerji doluydu. Onun oda arkadaşı Cordy ile üçümüz gerçekten yakındık. Kaldığım evde Amerika'lı olmayan fazla kişi olmadığı için onunla gerçekten iyi anlaşıyorduk. Partilerde genelde birlikte dolaşırdık, odamda ne zaman müziğin sesini açsam hemen gelirdi. Şimdi birlikte fotoğrafımızı arıyorum ama format atarken kaybolan fotoğraflar arasında onlar da vardı sanırım, bir tek bunu bulabildim geride, ben salakça odamda dans ederken arka planda o var, neredeyse hiç belli bile olmuyor gerçi...


Geçen gün facebook'ta dolaşırken "RIP Tumi" adlı grubu gördüm ve inanamadım. Gazetelere de çıkmış sanırım Amerika'da. Tumi tatilde annesinin yanına New York'a gittiğinde erkek arkadaşıyla ayrılmış ve bunu kaldıramayan erkek arkadaşı onu boğazlayarak öldürmüş, daha sonra kendi de bileklerini keserek intihar etmeye çalışmış ama polisler zamanında yakalamışlar. Tumi daha 20 yaşındaydı.

O kadar garip ki geçen sene bu zamanlarda birlikte gülüp konuştuğum o güler yüzlü kız artık yok. İlk defa yaşıtım sayılabilecek bir arkadaşımı kaybediyorum, yaşamın adaleti pek yok ne yazık ki... Huzur içinde yat Tumi...

10 yorum:

  1. Cok uzuldum Mert. Duygularini bende paylasiyorum. Yakin zamanda bende bir yakin arkadasi kaybettim. Gerci kendisi sag ama aramizdaki iliski olmus sayilir.

    Ve bundan 6 sene once gene yakin bir arkadasimi (Lynne Irene Morris) 22-yasinda Cantor Fitzgerald sirketinde calisirken World Trade Center 9/11 felaketinde kaybettim.

    Huzur icinde yatsinlar!

    YanıtlaSil
  2. İçim garip oldu ya başın sağolsun ailesine de sabır tabii.

    YanıtlaSil
  3. inanmiorum yaa..
    Ba$in saoLsun. Ne kadar kotu bi durum.. Bi hic ugruna insanLar hayatLarindan oLuoLar. Hele bi de arkada$in oLmasi.. cok kotu hiSsettirmi$ oLmaLi.
    aiLesi ve yakinLarina Allah sabir versin, cok kotu ;(

    ~Serra

    YanıtlaSil
  4. İşte dünya böyle garipleşti. Daha geçen tv de izledim miras kavgası yüzünden adam tum sulalesini av tüfeği ile katlediyor.

    YanıtlaSil
  5. Gercekten cok uzucu ve hazin geldi..Soylenecek kelimelerin bulunamadigi 1 durum.. Huzur icinde yatsin.

    YanıtlaSil
  6. Çok üzüldüm gerçekten. Başın sağolsun...

    YanıtlaSil
  7. Cok uzucu bir olay.. Basin sagolsun Mert.

    YanıtlaSil
  8. özellikle bu kadar genç yaşta birininin bir hiç uğruna ölmesine çok üzüldüm. başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  9. çok üzüldüm gerçekten.hayata bazen isyan ediyor insan.huzur içinde yatsın...
    seyitali
    www.seyitali.net

    YanıtlaSil
  10. Başın sağolsun... Bir insanın saçma sapan olaylar yüzünden hayatını kaybetmesi çok acı. Umarım Tumi'nin katili gereken en ağır cezayı alır. Tekrar başın sağolsun.

    kisiselayarlar.net

    YanıtlaSil