26 Kasım 2007

Yeni dizayn

Günlüğümün dizaynını sonunda değiştirdim, uzun zamandır aklımdaydı oturdum 3 günde yeni dizaynı tamamladım. Tamamiyle sıfırdan yarattım sayılır. Her ne kadar eski dizaynını da sevsem de sayfa oldukça geç yükleniyordu ve bana biraz çocuksu geliyordu dizaynı. Daha ciddi ama sade, gözü yormayan, kullanışlı ve içerik olarak hiçbirşey eksiltmeden yeni bir dizayn üzerinde çalışmaya başladım.
  • Yan menüyü sola aldım
  • Whitespace yani beyaz alan kullanımına ve okunabilirliğe önem verdim
  • Sayfanın farklı çözünürlüklerde dinamik olarak aynı görntülenebilmesine odaklandım
  • Sayfanın hızlı açılması için gereksiz tüm kodları kaldırdım
  • Üst kısımda gizli saklanan bir MacOS tarzı şeffaf bir menü yaptım, buradan fotoğraflarım, çizimlerim, videolarım, müziklerim ve bağlantılar kısmına erişebilirsiniz. Menüyü aktive etmek için fareyi sayfanın en üstüne getirmeniz yeterli.
  • Üstte ki menü de bir lightbox script klonu olan LightWindow v2'yi kullandım (görsel şölen)
  • Aç kapa artema (başlığa basıldığında açılıp kapanan yan menüler) kullandım
  • Sayfada ki tüm reklamlar isteğe bağlı gizlenebiliyor (+/- butonları veya başlığa tıklayarak)
  • Fotoğraf ve çizim gösterimleri için flickr slideshow, video gösterimi için dailymotion videoroll, müzik gösterimi için last.fm + deezer, bağlantılar için ise bloglines blogroll eklentilerini kullandım.
  • Yazılarda tarih gösterimini daha şık, görsel hale getirdim
Aklıma gelenler bunlar, sayfamda ki eklentilerin herbiri kod değiştirmeden (flickr'a fotoğraf ekleyerek, dailymotion'a video ekleyerek, last fm için sadece müzik dinleyerek, bağlantılar kısmı için ise sadece bloglines rss readera kaydederek) güncelleniyor, bu benim için çok önemliydi.

Buraya tıklayarak da sayfamın eski temasını görebilirsiniz.

12 yorum:

  1. böyle daha iyi olmuş değişiklik herzaman iyidir =D

    YanıtlaSil
  2. ben de bu yeni temayı beğendim. ellerine sağlık. özellikle başlık kısmı acabafazla mı sade olmuş diye de bir düşünce bulutu geçti kafamdan. düşünce yağmuruyla sana aktardım işte:P
    hayırlı olsun yeni görünüşün..
    hayırlı teskereler efemm:))

    YanıtlaSil
  3. Dock menü güzel ama fare ile şansa dansa oraya gelmeyenler farkında bile olmayabilir. Keşke menünün ucundan bir yerinden bir ok gibi birşey gözükse de insanlar farkedebilse. Allah'tan sayfa başlığının üstündeki yüm alanı x ve y de taramışsın. En azından farenin sansa dansa oraya gelmesi daha kolay :-) Neyse sen anladın kanımca. Bir de okunaklı olmasına gerçekten önem vermişsin öyleki bazı şeyler insanın gözüne gözüne giriyor :-)) Yeni teman hayırlı olsun, güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. @yengec: teşekkürler :)

    @piel roja: başlığı sade bıraktım çünkü bir resim koyduğum zaman farklı çözünürlüklerde yerleşim sorunu çıkabiliyordu, bir de üst tarafa menüyü yerleştirdiğim için çok karışık olmasın dedim.

    @mafiamax: Evet evet dediğin şeyi anladım, aslında ben de biraz kararsız kaldım gizlemesem mi diye. Yukarıda ki bölmeye daha çok kişisel şeyleri koydum, o yüzden hemen bulunmaması çok önemli değil dedim ama bağlantılarım kısmı da orada, bu da bağlantı verdiğim insanları gizlemiş gibi olabilir aslında. Bu konuda düşünücem biraz, gizlenme özelliğini kaldırabilirim belki.

    YanıtlaSil
  5. Renkler hoş.Hayırlı olsun dileklerimler.

    YanıtlaSil
  6. ben eski halini nedense daha çok beğendim.ama sayfalarda kullanılan renklerin -uzun süreli okuma sırasında- sorun yarattığını baz alırsak ve sizin de bunu göz önüne alarak tasarımınızı yenilediğinizi -yine- varsayarsak kullanıcı odaklı bir tasarım olmuş.

    YanıtlaSil
  7. @ Ellerine sağlık bence de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Bence gayet güzel olmuş, ayrıca değişiklik herzaman iyidir. Bende dün değiştirdim şablonu

    YanıtlaSil
  9. İçimden bir ses Mert büyük şeyler seviyor diyor. :)

    YanıtlaSil
  10. @eloy: eheh aman eloy bu laf çok farklı yerlere çekilebilir, biz Mert büyük fontları seviyor diyerek olayı tatlıya bağlayalım :)

    YanıtlaSil
  11. Tema harika bea.Varmı xml türü? Bu temaya da fiyat biçmezsiniz şimdi kaldım ortada :S .d

    YanıtlaSil
  12. güzel olmuş ama İE den özet akışlarınızı alamıyorum
    (DTD içerdiği için diyor)

    yukarıdaki bağlantılarınız ise fazla sağda kalmış biraz daha merkeze alabilirseniz mükemmel olacak

    YanıtlaSil