27 Nisan 2006

Turk yemek bloglari + Wikipedia ve hatta + yemeksepeti

Turk yemek bloglari gercekten cok kaliteli ve bence bir arsiv olusturabilecek kadar da icerige sahipler artik. Simdi dusunuyorum da bir wiki sitesi kurmak artik cok kolay (ve bedava: PB Wiki, Wikispaces) neden butun bu bloglardaki yemek tarifleri tek bir wikipedia turunde wiki tabanli bir site altinda toplanmasin? Ben bir yemegi aradigimda direkt o siteye gidip arama yapabilsem ve o yemegi yapan tum blog yazarlarinin tarifi ciksa mesela. Tarifin altinda yemegi gonderenin adi ve sitesinin linki olur.

Bir de alternatif bir fikir olarak cogu kisi misafir agirladiginda disaridan yemeklerini getiriyor ama bu yemekler her zaman ev yemegi kalitesinde olmuyor. Diyelim ki yemeksepeti'nde bir bolum var davet adi altinda, orada yemeksepetine kayitli ev hanimimiz (beyimiz de olabilir tabi) yapabilecegi yemekleri fotograflariyla yaziyor, daveti verecek olan kisi (muhtemelen en az 1 hafta onceden) siteyi gezip begendigi yemegi kac kisilik oldugunu belirterek sepetine ekliyor ve yemeksepeti otomatik olarak o yemegi hazirlayacak olan kisiye yemegi ve yetistirilmesi gereken tarihi soyluyor. Davet gunu geldiginde bir kurye ile anlasmis olan yemeksepeti bu yemegi once yemegi yapan ev hanimindan/beyinden aliyor ve daveti vericek olan kisinin evine goturuyor. Kurye parayi aliyor ve yemeksepetine getiriyor, yemeksepeti kendi belli bir yuzdesini aldiktan sonra kalan parayi yemegi yapan ev haniminin (veya beyinin) hesabina aktariyor.

Bence fena fikir degil boylelikle guzel yemekler yapabilen hanimlarimiz/beylerimiz bu hobilerinden de para kazanabilirler.

Not: fotograf portakalagaci'ndan, fotograf zaten tagli oldugu icin izin almadan koydum umarim kizmaz :)

Kategori: internet_
Kategori: genel_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder