1 Eylül 2006

Skype ve VoIP fikirleri

Ben anlamiyorum, mutlaka dusunmuslerdir bunu ama neden yapmiyorlar bilmiyorum gercekten...

Fikir su: simdi Skype gibi internet uzerinden telefon hizmeti veren bir sirket diyecek ki kardesim bak ben sana "bedava uluslararasi gorusme" saglayacagim ama bir sartla gorusmenin basinda iki tarafa da 30sn lik reklam dinlettiricem, sonra her 2 dakikada 15sn lik reklam giricem. Mesela ben Amerika'dan ariyosam bana ingilizce reklam dinleticek, aradigim yer turkiye ise obur tarafa da turkce reklam koyucak. Reklamlar bir reklam havuzundan rastgele olarak secilecek, kisiler gorusmeye devam etmek istedikleri icinde istemeden de olsa dinliycekler reklami.

Dedigim gibi mutlaka dusunulmustur ve bir sorun olmali bu fikirde ama ben bulamadim sorunu...

Kategori: internet_

19 yorum:

  1. Valla yapcak bi hainlik bir yerinde:) acaba ise yariyor mu merak ediyorum aslinda.

    YanıtlaSil
  2. Internetteki videolarin cogunun onune yarim saniyelik bir reklam koyuyorlar. Ve ben o 30 saniyeyi beklemekten nefret ediyorum. Mumkunse telefon konusmamin onune de reklam koymasinlar. :)

    YanıtlaSil
  3. bundan yaklasik 500 sene once de colombus'un soyle dedigini dusunebilir misin:

    " ya s.ktiret olum, illa biri batiya gidersek hindastana variriz diye dusunmustur, gel bi buyuk daha devirelim sonra yola cikariz"

    bence sen bak, guzel para olabilir bu iste :)

    YanıtlaSil
  4. sahsen reklam dinlemektense para vermeyi tercih ederim..

    YanıtlaSil
  5. şimdi o reklamların o saniyelerde orda olduğunu bilsem "laa laa laa" derim, sesini kaparım, beklerim falan... biter. Dinlemem yani. her 2 dakikada 15 saniye de çok sık bi geveze için- habira lafım bölünücek. hem messenger reklamsız konuşma sağlıyo yani alternatifi var bu işin, ondandır. tabii dene sen yine de bi. akıllıca :)

    YanıtlaSil
  6. mert sen kimin tarafındasın abi ? istiosan sen kız arkınla konuşruekn ben arayaa girip bi prezervatif reklamı okuyayım nsl olurdu veya bi orkid reklamı fln girse

    YanıtlaSil
  7. @tugce: henuz boyle bir uygulama oldugunu sanmiyorum ama olabilir ileride

    @ycurl: evet ama dedigim gibi bu "parasiz" olucak, eger reklamsiz istersen ufak bir ucret karsiliginda kontor satin alabilicek kullanici su anda oldugu gibi. Onemli bir gorusme yapicakken bende reklamsiz olanini tercih ederim tabi ama eger sadece turkiyedeki bir iki arkadasimla lafliycaksak ve bedavaysa neden olmasin :)

    @divadeiwob: eheh evet belki de :)

    @zerrin: evet zaten parali versiyonu su anda mevcut ama reklamli versiyonu sorun olmayacak bircok kisi de vardir bence ve bu servisi insanlara tanitmak icin de guzel bir yol olurdu bence

    @deryik: messenger ve diger servisler pc den pc ye. Pc den cebe bunu skype ABD icinde parasiz da yapiyor ama uluslararasi yapan simdiye dek yok, yani ben bilgisayara oturcam burdan Istanbul'daki arkadasimin cebini parasiz arayabilcem. Birde dinleyip dinlememekde size kalmis zaten, tvdeki her reklami da ben dinlemiyorum ama bir sekilde akilda kaliyorlar, cok farkli bir sistem degil bence.

    @erins: ben bir sekilde parasiz olan insanlarin bile uzaktaki yakinlariyla bedavaya konusabilmesinden yanayim. Bunun disinda da zaten bu servise tahminim daha cok hava yolu sirketleri ya da internasyonel servis sunan firmalarin reklam vermesi daha akillica olur.

    YanıtlaSil
  8. Ticari anlamda iyi fikir ama tahammül seviyesini aşabilir belli bir zamandan sonra..
    Aslında bu uygulama gelse bisde bedava konuşabilsek demiyo değilim bende..Çoğunluk ne der sence?? hıms

    Slmss

    YanıtlaSil
  9. ÇOK İLGİNÇ BİR OLAY CİDDEN

    YanıtlaSil
  10. bunu illa internet üzerinden olması da gerekmiyor. tüm hatlarda reklam yapılabilir. böylece hepsi ücretsiz olur. :)

    YanıtlaSil
  11. kimse reklamları izlemek/dinlemek istemez.
    tv izlerken reklam girince niye başka bir kanala zaplıyoruz...

    YanıtlaSil
  12. @mujdealgul: evet tahammul etmek zor olabilir ama soyle dusunun bir musteri hizmetlerini aradiginizda sizi beklemeye aliyorlar ve dakikalarca o koyduklari bekleme muzigini dinliyoruz, ayni sekilde bu da hatta en azindan kac saniye bekleyecegimizi biliyoruz.

    @elit: aslinda basit bir fikir, eminim birileri daha onceden dusunmustur.

    @ustertuna: sanirim bu daha cok uluslararasi gorusmelerde daha basarili olur cunku gunluk gorusmelerde reklam cok can sikici olabilir ama nadiren konustugumuz uzaktakilerle reklam beklemeye deger bence.

    @wanadoo: baska kanala ziplama luksun oldugu icin zipliyosun, sadece trt nin oldugu donemlerde cok guzel izleniyordu, ayrica dinlemesen bile bir sekilde akilda kaliyor o reklamlar. Bir de reklam dinlemek istemeyenler her zaman parali versiyonuna gecebilirler, tercih onlarin.

    YanıtlaSil
  13. Cidden cok saglam bir fikir olmus, her 2 dakikada bir olmasa bile (ki uzun gorusmelerde bu da bir alternatif olarak dusunulebilir) yapilmasi muhtemel. Skype ile gorusme yap bence bu konuda.

    YanıtlaSil
  14. @yumurcak: eheh sagol ama dedigim gibi eminim skypeda calisanlar bunu dusunmuslerdir ve belki de ise yariyacagini dusunmuyorlardir...

    YanıtlaSil
  15. Sunu belirtmeliyimùki dedigin fikirin hayata gecme sansi sifir. Cunku bu fransada bir gsm tarafindan denendi fakat tuTmadi. Mesela dedigin olayin benzerini internetcalls yapti fransadan tryi aramak bedava idi ama sure 1 dakika ile kisitliydi. Kullandim ama cok can sikici birseydi. DUSUNSENE telefon ediyorsun konusmanin tam onemli yerine tursil reklamai cikiyor. Sonra ayni hararetle reklamdan sonra devam edeceksin. Tabii karsi taraf egerbhalka hattaysa....ssa

    YanıtlaSil
  16. @anonymous: sanirim o fransadaki serviste her bir dakikada reklam konuluyormus konusmanin ortasinda, onun yerine basinda ve her 7 dakikada bir konabilir bence. Sonucta basarisiz olabilir ama bunun gibi reklam alip bedava internet hizmeti veren servisler de var, bir de tabi ki parasi olan icin degil ama fakirler icin hala iyi bir opsiyon olabilecegini dusunuyorum :)

    YanıtlaSil
  17. valla, mert, bu konuda ben de zerrine katiliyorum.parayla olsun o is:) cunku kesin o 30 sn. ile kalmaz, bi sure sonra cilkini cikarirlar bu bir,ikincisi ogrendigim kadariyla (gerci o gorseldi ama, coca-cola kullaniyormus boyle bi teknigi, hipnotize etmek ibi birsey)30 sn. bile insanlarin beynini yikamada etkili olabiliyormus ki, gidip istemedigimiz salak birseyi alabiliriz, bolelike hem bize ucuza gelmemis olur, hem de gicik oldugumuzlakaliriz :)

    YanıtlaSil
  18. Tesadufen rastladigim sayfana 2 ayda 1 kez seyrekliginde goz atiyorum. Yunanistan'da yasadigim donemde, bir fast-food zincirinin kokakolayla ortak 1 kampanyasi vardi: Kolali bir menu aliyodun, karsiliginda sana 60 dk.lik sehirici-sehirdisi konusmalik tel. karti hediye ediolardi. Benim icin super firsatti cünkü Ist.'daki sevgilimle (3 yildir karim) hergun konustugum icin guzel 1 harcamam vardi kartlara. Bu kartla tel. kulubesinden arama yapacagin zaman 1 sifre yazip sisteme giriodun, her tel. konusmanin sadece basinda kokakola reklami dinliodun (yaklasik 15 sn.) sonrasi serbest. Yani dusunulmus ve uygulanmis bir sistem. Fakat skype'da yaramaz. Boyle bir uygulama olsaydi ben dahil bircok insan kullanmazdi. Skype zaten PC to PC disindaki kullanicilardan saglam para kazaniyor, ayrica farkli anlasmalar deniyor (ISP'lerle ornegin). Buldugun fikrin uygulaniyor olmasi, henüz uygulanmamis fakat uygulanabilir fikirler de bulabilecegin anlamina gelir. Brainstorming'e devam!

    YanıtlaSil
  19. @ilkhangizem: eheh coca colanin olayi gorsel biseydi dedigin gibi ama sesle de yapmanin bir yolunu bulabilirler belki dedigin gibi :)

    @anonymous: ah biliyordum bir sekilde uygulandigini zaten :) Hmm dedigin dogru Skype iyi para kazaniyor ama Skype'in rakipleri var ve bazilari degisik bir sistemle telefon ve telefon sistemini kullaniyor belki onlar fark yaratip skype ile arayi kapamak icin bu uygulamayi deneyebilirler. Neyse dedigin gibi beyin firtinasina devam...

    YanıtlaSil