18 Mayıs 2006

Teror, adalet ve vakit


Iste o gazete

Ntvmsnbc'den alinti:

GEÇEN HAFTA UYARMIŞTI
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu geçtiğimiz hafta Danıştay’ın 138’inci kuruluş yıldönümünü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kimi kararlara karşı duyulan memnuniyetsizliğin, eleştiri ve yorum sınırlarını aştığını söylemiş ve karara katılan yargı mensuplarının kişisel bilgi ve fotoğraflarına gazete sayfalarında yer verilmek suretiyle ‘yıpratma, hatta hedef gösterme’ girişimine dönüştürüldüğü uyarısında bulunmuştu.

Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerineyönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan avukat Alparslan Arslan’ın arabasında, Başkan ve üyelerin fotoğraflarının yeraldığı gazete kupürü çıktığı bildirildi.
VAKİT’E SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Vakit gazetesi, 13 şubat 2006’daki sayısında, “İşte O Üyeler” başlıklı haberin altında başörtülü öğretmene anaokulu müdürlüğü yolunu kapatan kararı veren Danıştay İkinci Dairesi Başkanı ve üç üyenin fotoğraflarını yayımlamıştı. Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır, gazete hakkında Terörle Mücadele Yasası’nın 6’ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı.
Teror ve Mucadele Yasasi'nin 6. maddesi;
    "Madde 6 - İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik
olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri
tarafındansuç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu
görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar....."
(Tamami burada)


Bu da yukaridaki vakit gazetesinde 13 mayis 2006'da kose yazari
Abdurrahman Dilipak tarafindan kaleme alinan "Terorle Mucadele
Yasasi diye bir yasa olabilir mi?" adli kose yazisinin sonuc bolumunden bir alintidir;
Adalet yoksa barış da olmaz. Terörün panzehiri adalet ve özgürlüktür. Terör önce adalet duygusunu yok etmek, sonra da barış ve özgürlüğü yok etmek ister.
(Su anda Vakit gazetesinin anasayfasi yenileniyoruz diyor, kapali ama Google tarafindan bellege alinmis kaydin tamamini buradan okuyabilirsiniz.)

Boyle bir manset hazirlayan gazetede kose yazarlarinin boyle yazmalari ironik degil mi?

Kategori: genel_


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder