1 Haziran 2006

Iplik yapalim mi?

Yandaki resimden de gorulecegi uzere uzun suredir berbere gitmiyordum, en son San Jose'de ingilizce bilmeyen cinli kadin berberin/kuaforun ellerine teslim olduktan sonra bu sac modeli ortaya cikmisti.

Buraya geldikten sonra bugun artik vakti geldi diyerek berbere gitmeye karar verdim, sabahtan onceden hep gittigim berbere gittim, iceride kimse yok, iyi sira yok tabi bu saatte dedim icimden...

-merhaba Ihsak abi
-oo merhaba Mert
-ben bi sac-sakal trasi olucaktim
-iyi yaparsin Mertcim vakti gelmis hahaha ama sira var aksam 4e dek (gulumsemesine bayiliyorum)
-e kimse yok
-evet hepsi randevu aldi (bana alttan ezerek bi bakis atiyor)
-ben uzak kalmisim ortamlardan bi kartini aliim o zaman
-al bakalim

Aksam dorde dek beklemek zor geldigi icin bende cadde ustunde daha once gitmedigim bir berbere girdim. Icerisi bombos gene ama ben deminki berberden killandigim icin sordum sira var mi diye, 2 berber once birbirlerine sonra da bos 4 koltuga bakti. Sonra biri hic yuzume bakmadan buyrun boyle oturun dedi ben de gerzek damgasi yedigimle kaldim. Iste saci-sakali kesti sonra;

-abi iplik yapalim mi?

ben iki saniye dusundum, basta yedigim gerzek damgasindan sonra iplik nasil oluyor diye soracak cesaretim yok, birde merak ediyorum tabi. Basiretim baglandi ve yapalim dedim.

Aklima ilk gelen ben sebek gibi siritirken dislerimin arasinda bisey gordu, dis ipiyle onu temizliycek. Sonra berber bildigimiz kara dikis ipinden uzunca bi parca koparip eline dolamaya basladi, bu sirada benim aklima gelen fikir; hani kucukken cocuklar ellerine iplik dolarlar obur cocuk da o ipligi gene bir el huneriyle kendi eline alir falan. Dusunuyorum ama yok heralde bu yasta bunu yapmayi teklif etmedi bana gerci sorarken iplik "yapalim mi" demisti yani birlikte yapilacak bisey ama ben unuttum valla yapamam.

Birden ani ve aci verici hareketlerle yanagimin ust kismini elindeki iplerle sikistirip kendi capinda biseyler yapmaya basladi. Megerse yanagimin ust kismindan siyah kisa kisa sakal cikmis, benim hic dikkatimi cekmemisti ama berber beyi rahatsiz etmis sanirim. Simdi bence erkeklere kursun veya kilic yarasinin verecegi aci daha cok yakisiyor. Boyle bik bik kil cekilmesi ufak capta bir cin iskencesi gibi ama ay cok aciyor dur berber yapma da diyemiyorsunuz.

Saclarimi kestirince zaten kucuk gosteriyorum bir de yanaklarima uygulanan cin iskencesi sonucunda yanaklarim allik surmus gibi pembelesti. Boylelikle yillar onceki ergenlige yeni girmis, sokakta top oynarken kosturmaktan yanaklari pembelesmis delikanli kimligime geri burunmus oldum.

Neyse cikarken;
-Borcum ne kadar?
-Yirmi ytl
-Ipligin kilosu kac para ki?

Kategori: kisisel_

4 yorum: