24 Ağustos 2006

Gnarls Barkley, parmak izi ve yeni Blogger

Bu aralar bu sarkiyi cok sik dinliyorum, duymusunuzdur muhtemelen zaten. Gnarls Barkley'in sitesine buradan ulasabilirsiniz.



Bunun disinda MacBook almaktan vazgectim, uzerine windows kurulabiliyordu bootcamp sayesinde ama hala bazi suruculerde (usb?) sorunlar oldugunu duydum. Windows'a bagimli olmamin sebebi de bir pocket pc sahibi olmam ve onu senkronize etmek icin Windows'a ihtiyacim var. Bir de bircok yeni internet uygulamasi ilk pc ler icin hazirlaniyor yorumlarda dendigi gibi. Bu yuzden kendime bir Sony Vaio aldim (tesekkurler baba :) ) Kendisi ufak boyutlu bir canavar. En sevdigim ozelligi ise parmak izi okuyucusu olmasi. Windows'a giris yaparken ya da herhangi bir sifre-kulanici adi kombinasyonu girmeniz gereken yerde parmak izininizi okutup giriyosunuz, o kadar basarili ve hizli ki bence gelecekte her bilgisayarda standart olmasi gereken birsey.

Bu arada wordpress'e gecenleri pisman edecek bir gelisme, Blogger Beta yayinda. Henuz mevcut blogger blogunuzu import edemiyorsunuz ama artik blogger kategorileri destekliyecek, yorumlari rss feedi olarak sunacak, cok kolayca template'inizi degistirebileceksiniz. Hemen denemek istiyorum yeni blog acicam derseniz blogger beta hesabi acabilirsiniz ya da mevcut blogunuz varsa benim gibi biraz daha sabredebilirsiniz gecis icin.

Kategori: muzik_
Kategori: kisisel_
Kategori: internet_

7 yorum:

  1. cok guzel bir dizustu almissin, hayirli olsun. aslinda dediginde haklisin; eger windows'a cok bagimli yasamak gerekiyorsa mac ne kadar cazibeli olursa olsunlar mantik daha agir basiyor :)
    aslinda mac'lerde sadece bootcamp secenegi yok; hatta ondan daha performansli calistigi soylenen freeware parallels programi vardi. artik gecti zaten :)

    ibook'umu aralik ayinda aldigim icin seninki gibi bir sony'e terfi edebilmek icin sanirim bikac sene daha beklemem lazim.

    gule gule kullan, tekrardan...

    YanıtlaSil
  2. simdi aslinda RIAA'i ariyip senin milletin klibini izinsiz web sitene koydugunu soylerdim ama bilgisayarimdaki onlarca kanunsuz mp3u gorunce vazgectim:) Cok guzel bir sarki kendisi, albumu daha guzel, bittorent tavsiye olunur...

    ben hala Mac hayraniyim valla. biraz kasilinirsa windowsa ihtiyac kalmiyacagini dusunuyorum, ozellikle mac icin yapilmis bir cok bedava olan program dusunulurse, ama dipsiz bi tartisma olur tabi bu. yillardir windows ve mac komuniteleri de bunu tartisiyor zaten (parallels desktop adli uygulama ile windowsu MacOS icinden calistirabiliyorsun aslinda okudugum kadari ile de oldukca basarili imis).

    bi de ben yine de wordpressten vazgecmem. eger wordpressin sayfasindan bi blog alirsaniz cok fazla costumize edemiyorsunuz siteyi ama baska bir domain'e kurarsaniz, harkulade bir yayin platformu bence. Gerci benim tema dizayni hobim dolayisi ile tarafli yakalasiyor olabilirim, o ayri:)

    YanıtlaSil
  3. crazy'nin klibini izlerken böyle bi freudyen analiz hissi, böyle bi "bu lekede çocukluğuna dair ne var söyle bakiim" hali.. ama güzel şarkı, güzel klip.

    YanıtlaSil
  4. sevgili blogger seni çok seviyoruz- koruyoruz. Yeni özellikler uykumuzu kaçıracak güzellikte :)

    YanıtlaSil
  5. @nikita: Tesekkurler, macler hala bence kullanim acisindan daha rahatlar ama dedigin gibi biraz bagimliyim windowsa ne yazik ki.

    @ahmet zehir: eheh ben bu klibi kendim yuklemedim aslinda sadece yayinliyorum, aslen dailymotiona baskasi yuklemis, benim bi sucum yok valla. Mac gercekten guzel ama cep telefonum, kameram ve bi suru sey windows uyumlu sadece bu da kararimi etkileyen en onemli etken oldu sanirim. Wordpress dedigin gibi kendi domainine alirsan cok guzel, istedigin gibi kostumuze edebiliyorsunuz ama hic para harcamadan alinacak en mantikli karar bence blogger :) Bu arada wordpress temalarin cok guzel kutlarim.

    @deryik: eheh evet aslinda 2.33" saniyede cok ilginc seyler gorduklerini soyliyenler var.

    @temha: evet yeni blogger cok guzel olacak gibi, sabirsizlikla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  6. blogger beta dan ne zaman çıkacak ki?

    YanıtlaSil
  7. @nonamed one: henuz bir aciklama yok ama yakin zamanda mevcut bloggerlar icin mevcut gunlukleri beta platformuna tasima imkani saglayacaklarini biliyorum. Ayrica su an beta olmasina ragmen bir sorun yasayacagini sanmiyorum eger yeni bir blog acicaksan.

    YanıtlaSil