14 Mart 2007

100$a laptop

Daha once de MIT Media Laboratuvarı'nın kurucusu Nicholas Negroponte'in 100$a dizustu uretim hayalini duymustum. Iste cok yakinda (bu yaza) bu hayal gercek oluyormus ve Arjantin, Brezilya, Talyand ve Libya 10 milyon siparis etmis bile... Simdi su haberi okuyun, benim 1700$lik dizustunde bile olmayan yaratici ozelliklere sahip bu bilgisayari neden Turkiye'nin siparis etmedigini anlarsaniz da bana bir haber verin. Turkiye bazi seyleri kacirmak uzere olmasin?

Buradan
da her cocuga bir laptop fikrinin internet sitesine ulasabilirsiniz.

5 yorum:

  1. ben de daha önce bu projeyi duymuştum ama çeşitli sebepler dolayısıyla hayata geçirilemeyecegi tarzında bir spekülasyondan sonra ümidimi kaybetmiştim..
    şimdi bu durumda Türkiye'nin kaybı oldugu aşikar, ne de olsa hala pc labı olmayan pek çok okul var.. ve biz hala -tahminsel söylüyorum- 1000$ lık pc lerden koymak için kasıyoruz..
    bazen ne yapıyor görünsek de boşa kürek çekiyormuşuz hissine kapılıyorum ki, cidden çok fena..

    YanıtlaSil
  2. Çok cazip gözüküyoor :)

    YanıtlaSil
  3. @budala peri: bilmiyorum belki de Turkiye'nin stratejisi "bakalim su urun bi piyasaya surulsun, diger ulkelerde test edilsin biz de ona gore aliriz" olabilir (tabi eger varsa bir stratejisi :) Ya da tamamiyle gormezlikten gelmek, "ah iste gavur da boyle seyler yapmis" demek de olabilir :)

    @emrex: kesinlikle :) Ben kesin alirim...

    YanıtlaSil
  4. İnşallah Türkiye'nin mantıklı bir stratejisi vardır.Daha Türkiye'de bilgisayar girmemiş okullar olduğundan eminim.Bu okullara bilgisayar laboratuvarı kurmaya uğraşacaklarına öğrencilere böyle bir bilgisayar versinler daha iyi.

    YanıtlaSil
  5. @ferhad: bu bilgisayarin bir iyi yani da wimax benzeri (ya da wimax sanirim) bir standardi desteklemesi ve diyelim ki 1 km alan icin de ayni bu bilgisayar sahibi internete giren baska biri varsa 1 km icindeki diger kullanicilar da bu bilgisayara baglanip onun uzerinden internete ulasabiliyormus... Bu internet erisiminin dusuk oldugu ulkemiz icin de guzel bir sey olurdu (ornegin nufusun yogun olmadigi bolgeler)

    YanıtlaSil