10 Mayıs 2007

Yeni internet kanunu

Lyn yeni çıkan 5651 sayılı İnternet kanunu hakkında ki kafasındaki soru işaretlerini ve bu kanunun blog yazarlarına etkilerinden bahsetmiş, bence mutlaka okuyun.

3 yorum:

  1. İlgin için teşekkür ederim Mert.

    Yasalar düzenlenirken, yoruma açık hükümlere izin verilmemesi gerekir. Yeni İnternet Yasası da özgürlükleri bağlayıcı olabileceği sinyalini veriyor. Bilgisizlikten mi, aceleye getirilmiş olmasından mı bilinmez bu yasa uygulamaya geçerse sonuçta hepimizi bağlayacak.

    Aslında, gece yarıları son sürat kanunlar çıkarmakta usta olan bir Meclis'te, böyle iginç(!) düzenlemelerin kabul edilmesine şaşırmamamız mı lazım, bilemiyorum ama; İnternet kullanıcıları olarak bu konuya duyarlı davranmamız gerektiğini düşünüyorum.

    Böyle bir yasa çıkarıldığından haberdar olmamız ve içeriğinin tatminkâr olmadığını söylememiz bile genel bir farkındalık yaratmada etkili olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. mert, hotmailine bakar misin :)
    alakasiz yorum için özür.)

    YanıtlaSil
  3. @lyn: bu tur suratle cikan kanunlarin meclisten nasil ciktigini anlamak zor gercekten. Devletimizin pek bilgisi olmadigi konulardaki tavri ne yazik ki biraz sansurcu. Iste internet cok zararli hemen sunlari kapatalim mantigi daha basimiza sik gelicek. Bu sebeple internetteki sorunlara biz internet kullanicilarinin deginip cozum dusunmesi lazim ki devlet hemen bazi sorunlari gosterip sansurlemesin. Ben cocuk pornosu hakkinda bu yuzden fikir uretmeye calisiyorum biraz da cunku somurulmeye cok acik bir konu ve ozellikle bu donemde oy icin somurecek insan bol. Bu sebeple bize ne hayir gelecekse gene kendimizden gelir, devlete sikayet edilirse hemen Google'da yasaklanir :)

    YanıtlaSil